Coilover Sistemleri

Coilover Sistemleri

Günümüz otomotiv üreticilerinin araçlarında kullandıkları amortisör ve yay sistemleri araç kullanıcılarının istekleri doğrultusunda müdahaleye izin vermemektedir. Bu sebeple, kullanıcılar için geliştirilmiş olan coilover sistemleri araçlarda kullanılmaktadır.

Coilover sistemleri ile aracınızın yol tutuş performansını iyileştirebilir,dış görünümünde farklılıklar yaratabilirsiniz.

Coilover, aracınız için yükseklik – alçaklık ayarı, amortisörleriniz için sertlik ayarı ve aracınızın sürüş dinamiklerinden olan kamber açısını ayarlama imkanı sağlar.

Sertlik ve yumuşaklık ayarı tüm coilover sistemlerinde bulunmamaktadır. Özellikle pist kullanımı için geliştirilmiş sistemlerdir.

Coilover’ın top mount kısmında bulunan bir çek valf sayesinde amortisörün içinde bulunan yağ basıncının isteğe göre düzenlenmesiyle amortisörün sertleştirilmesi ve yumuşatılması gerçekleştirilir. Coilover yaylarının altında bulunan ayar somunu (Adjusting Perch) ile aracınıza yükseklik ve alçaklık ayarı yapabilmenize olanak sağlar.

 

Ayrıca aracınızın ön düzeninde bulunan kamber oranını bir uzman yardımıyla isteğiniz doğrultusunda değiştirmek için coilover tercih edebilirsiniz.

 

 

 

 

Düşüncelerini Paylaş